Framsida-1 copy

15/6 The Waverleys - Scottish Irish traditional music.

Välkomna till en kväll med riktigt hålligång! 
The Waverleys gästar Systrarna på Solhjulet och spelar Scottish Irish traditional music.
Tid: 15 Juni kl 19.00. 
Entré: 100kr/vuxen (Barn upp till 12 år gratis).
Mattallrik kan förbeställas och kostar: 165kr(inkl. entré)
Beställning görs via 0708-400988 eller mail irene.engstrom@solhjulet.nu

Välkomna!!


 

Lisa Gårdlund - Till förmån för kvinnor i Nepal

Vill du också lyssna på Lisa och göra skillnad för en syster i Nepal, är du välkommen till oss måndagen den 25/6 klockan 19. Vi bjuder på en lättare förtäring men vill gärna veta om du kommer eller inte. Anmäl via hemsidan, fb eller ring 0708-400988.

På en semester i Nepal slogs Lisa Gårdlund av hur utsatta kvinnor där är när de har mens. Det var då hon kom på idén om att samla in menskoppar och dela ut dem till kvinnor på plats.
I Nepal är mens ett stort tabu och menstruerande flickor och kvinnor anses orena.
Bristen på mensskydd försvårar situationen ytterligare. När Lisa Gårdlund kom tillbaka från sin Nepalresa började en idé ta form. Hon skrev ett inlägg på facebook där hon uppmanade människor att skicka menskoppar till henne.
– Det var helt otroligt. Varje dag fanns det nya paket när jag öppnade brevlådan. Det kom menskoppar och uppmuntrande brev från hela Sverige. Jag fick så mycket kraft från alla som ville vara med och göra skillnad, berättar hon.
Hela 236 menskoppar packade Lisa Gårdlund ned i ryggsäcken när hon åkte till Nepal i höstas. Väl på plats började hon prata med kvinnor hon träffade.
I oktober åker Lisa Gårdlund tillbaka till Nepal. Även denna gång vill hon fylla ryggsäcken med menskoppar, och har därför startat ett ny facebook-uppmaning.
Systrarna på Solhjulet känner sig glada över att kunna bidra till att kvinnor både här och i Nepal kan få möjlighet att ta få leva ett rikt och värdigt liv - som en kvinna! Vi har bett att Lisa ska komma till oss för att berätta mer om sitt projekt, Nepal och menskoppens revolutionerande idè.  Under hela veckan skänker Systrarna en del av sina intäkter för att bidra till kvinnors rätt till arbete, utbildning och ett värdigt liv.

 

FÖR SKOJS SKULL

1/7 och 8/7 kommer Webberöds E-handel till Systrarna på Solhjulet och spelar spel med alla gäster. Kom och spela du med!

öppet 10.00 - 17.00. 

Välkomna!

 

TENNE!!!

TRENNE på Solhjulet torsdagen den 5 juli klockan 19. 
Eget flerstämmigt sväng på svenska
Vad får man om man tussar ihop en värmländska, en upplänning och en halvfransk skånska?
Jo gruppen TRENNE, där tre musiker och låtskrivare sammanstrålar, och glada poplåtar samsas med vilda polkor och eftertänksamma ballader. Inramade av stämsång och diverse strängar och tangenter. Allt på svenska, om det där ni vet... livet!

Petra Kvist: sång, fiol, gitarr
Caroline Leander: piano, sång, dragspel
Staffan Wester: bas, gitarr, sång 
Petra Kvist är fiolspelare, sångerska och låtskrivare, och har under många år spelat och turnerat med såväl intima spelningar som på de stora scenerna. Med rötterna i folkmusik, visor och pop skapar hon traditionella melodier med starka, moderna texter.
Caroline Leander frilansar som pianist, sångerska och kompositör i många olika sammanhang och framträder alltifrån solo till med större konstellationer. Ledorden är färg, form och improvisation när hon gör sin musik.
Staffan Wester började som basist med rötterna i popen för att sedan alltmer ägna sig åt låtskrivande med gitarr och sång på svenska. Han är en lyhörd och följsam musiker med sinne för melodi, berättande och sväng.

 

Deckarkväll på Solhjulet

Mer info kommer!

Jazzkväll 11/8- La Grande finale!

Mer info kommer!