Framsida-1 copy

Trenne- Favorit i repris!

5 Juli  är det åter dags för härlig musik av Trenne.
Även om de från början kommer från olika håll, har Petra Kvist och Caroline Leander trampat samma stigar som unga i Lund, med körsång som gemensam plattform. Sedan dess har de följt varandras musikaliska banor lite på avstånd ända tills 2015, då de sammanstrålade för ett antal konserter tillsammans med Staffan Wester.
Alla tre skriver eget material som spänner över folk, pop och chanson, där berättelserna står i fokus, inramade av stämsång och sammanlagt sex olika instrument.
Petra Kvist är fiolspelare, sångerska och låtskrivare, och har under många år spelat och turnerat med såväl intima spelningar
som på de stora scenerna. Med musikaliska rötter i folkmusik, visor och pop vill hon skapa traditionella melodier med starka, moderna texter.
Caroline Leander frilansar som pianist, sångerska och kompositör i många olika sammanhang och framträder alltifrån solo till med större konstellationer. Hon är svag för starka melodier och poetiska texter och ledorden är färg, form och improvisation när hon gör sin musik.
Staffan Wester började som basist med rötterna i popen för att sedan alltmer ägna sig åt låtskrivande med gitarr och sång på svenska. Han är en lyhörd och följsam musiker med sinne för melodi, berättande och sväng.

Petra Kvist: sång, fiol, gitarr
Caroline Leander: piano, sång, dragspel
Staffan Wester: bas, gitarr, sång 

Deckarkväll på Solhjulet

Ordnar Vasaholm trädgård i sammarbete med Systrarna på Solhjulet en annorlunda kväll.
Deckarexperten Kerstin Bergman besöker Solhjulet och berättar om den svenska deckaren då och nu. Varför är just polisromanen så populär här? Vad är det som skiljer en pusseldeckare från en psykologisk thriller? Och vad är det egentligen som gör att svenska deckare är så framgångsrika utomlands? Dessutom blir det fika, deckarquiz och tips på sommarläsning, och du får chansen ställa alla dina deckarfrågor!
Kerstin Bergman är litteraturvetare, deckarrecensent och medlem av Svenska deckarakademin. Hon är redaktör för Deckarnas svenska landskap: Från Skåne till Lappland (2014) och författare till Swedish Crime Fiction: The Making of Nordic Noir (2014) och Kriminallitteratur: Utveckling, genrer, perspektiv (2011, med S. Kärrholm), samt till en stor mängd akademiska och populärvetenskapliga artiklar om deckare på svenska och engelska. Som skribent och föreläsare inom deckarområdet driver hon företaget CrimeGarden och bloggar om deckare på crimegarden.se
Tid: Ännu inte bestämmt
Plats: Systrarna På Solhjulet
Pris: 100 kr med enklare fika.
Begränsat med platser så föranmälan görs genom att swisha 100kr till 0708400988.
Dela gärna till era deckarfantaster.
Varmt välkomna

Jazzkväll

kommer Martin Brandqvist Kvartett.
Kvartetten bestående av Inge Petersson Lindbäck saxofon, Mats Ingvarsson bas, Johan Ohlsson piano och Martin Brandqvist trummor spelar musik från nya skivan ”Reflections”
Martin Brandqvist har som kompositör mestadels skrivit musik till film och teater men 2016 samlade han en grupp favoritmusiker från jazz och världsmusikscenen i Skåne och gjorde sin första soloskiva med egna kompositioner.
Plattan har fått fantastiska recensioner i de största jazztidningarna i Sverige och fick näst flest röster av Orkesterjournalens läsare i omröstningen av 2016 års Gyllene Skivan. 

“Skivan genomfars av en rad hågkomster från Steps Ahead – minus Mike Mainieris vibra så klart – och tidig Pat Metheny Group. Filmiskt på ett avklarat sätt. Nyansrikt och ärligt. Välkomponerad rörlig bildjazz som är väl värd att upptäcka” (Magnus Östnäs i tidningen Lira nr 1/2017)