Framsida-1 copyLyssna in sommaren med oss.

Så var det dags! När vi öppnar cafèet vet vi att det är sommar. Spelar ingen roll hur vädret är - sommar är den tid då vi slappnar av och umgås. Nya vänner, gamla vänner - skaran växer! 
Här kan man sitta en stund med kaffe och kaka, en god smörgås med spännande pålägg eller dagens lunch på det som vi plockat eller fått levererat av lokala odlare. Mer och mer styr vi över mot svenskt och lokalt. Gärna egenodlat. Korta kretslopp där vi har full koll känns bra, tycker vi.

Men vi har ju också våra fantastiska kvällar! Och i år är de många. Vi hoppas ni kommer uppskatta vår mix. Vi tar 150kr per gång. Då går 100kr till evenemanget och för 50kr får du något att tugga på. 100kr om du bara vill lyssna. 

29/6 - 28/7
 Vem har inte mött Chamotterna och deras mustiga, sinnliga, härliga keramik förut i Solhjulets trädgård? Vi älskar att de älskar vår trädgård så mycket att de återigen vill ställa ut i grönskan. Vernissage blir det på lördagen den 29/6 men de stannar ända till den 28/7.
 
7/7 19.00
 Dags för oss att gästas av Kari & Henrik från Hälsingland. En duo som bjuder på jazzig folkmusik med nordisk ton som får skogen att vibrera av lust att stampa takten. Kom med, kom med och hitta  det stora i det lilla!

10/7 19.00
 Lisa Gårdlund är tillbaka. Hon kommer alltid tillbaka för hon ger sig aldrig och brinner för sin sak. Barnmorskan från Dörröd som gör skillnad för framför allt kvinnor i Nepal. Kom och hör henne berätta om varför och hur det kom sig att det blev just Nepal. Hennes berättelse ger oss perspektiv på tillvaron och verktyg för hur vi alla kan göra skillnad. Det är mäktigt!
 

17/7 19.00
Så var det dags att testa våra deckarkunskaper igen. Deckarexperten Kerstin Bergman tar oss igen den svenska polisromanens historia från Sjöwall&Wahlöö och framåt. Kluriga quizfrågor och fina bokpriser utlovas. Må bäste person vinna!
 
 Kerstin Bergman är litteraturvetare, deckarrecensent och ledamot av Svenska deckarakademin. Hon är redaktör för Deckarnas svenska landskap: Från Skåne till Lappland  (2014) och författare till Swedish Crime Fiction: The Making of Nordic Noir (2014) och Kriminallitteratur: Utveckling, genrer, perspektiv (2011, med S. Kärrholm), samt till en stor mängd akademiska och populärvetenskapliga artiklar om deckare. Som skribent och föreläsare inom deckarområdet driver hon företaget CrimeGarden och bloggar om deckare på crimegarden.se. 
 

24/7 19.00
Vet inte hur många som minns men för flera år sen hände magiska saker i trädgården. En gitarr började spela, en röst från grönskan började ljuda och hela trädgården började leva och allt blev bara helt underbar. Det var Jessica och Peter som bjöd på den upplevelsen och nu är de tillbaka. 

Genom Jessica Ottossons och Peter Tegnérs musik får vi följa med en vackert klingande duo på sång och akustisk gitarr som gör sina egna versioner av de stora låtarna i ett avskalat format.

28/7 14 -16
Workshop med vår ryska vän som är en mästare i att dekorera kakorna så att de mer liknar konstverk än kakor!

31/7 
Martin Brandqvist Quartet firar releasen av sitt alldeles färska andra album Relations utgivet på Prophone Records med en releasekonsert på Solhjulet. Bandet spelar musik från plattan och signerar skivor. Det blir gung och sväng!

Söndagen den 4/8 klockan 19.00

LÄKEÖRTER - TROLLDOM, SKROCK, HISTORIA OCH VETENSKAP
Följ med kulturhistorikern Peder Lamm på en resa in i örternas värld.
Är det sant att salvia kan hjälpa mot demens? Eller att chili höjer potensen?
Vilka örter är antiinflammatoriska och vilka doftar bara gott?
Hur gjorde man förr och hur gör man nu?

Peder tar med exempel från den egna trädgården och benar upp fakta och fiktion, historia och nutid.
En föreläsningskväll med humor och kunskap i skön förening.

Solhjulet bjuder på en tallrik kryddad med - ja just det, vem vet…
150 kr för evenemanget. 
Välkomna!

7/8 19.00
Nu är det dags att gästas av duon Leander Smith. De kallar sitt program för Skandinaviska dagdrömmar i fickformat och levererar melodiös och intim popmusik med
lyhört samspel, stämsång och färgrika arrangemang. Lyssna och se dem här:
https://www.youtube.com/watch?v=IrSwbQbAwCM (trailer)
https://www.youtube.com/watch?v=z23A6QMobvU (hel sång)